PŘÍSLUŠENSTVÍ KE KULEČNÍKOVÝM STOLŮM

Bowls stolní Peradon Zobrazit větší

Bowls stolní Peradon

B8630

Nový produkt

Novinka!

Hra Bowls, která se hraje na snookerovém kulečníkovém stole. Nová dimenze zábavy.

Více informací

Více informací

Stolní Bowls - Table Bowls je stolní varianta klasické hry Bowls, tato varianta pochází z Anglie z okresu Carlisle.

8 kompozitních koulí + skluzná plocha + bílý Jack

Velikost této sady je přispůsobena ke hře na snookerovém stole o velikosti 12 ft.

Pravidla hry jsou velmi podobná standartní hře Bowls:

Bowls je sport, který spočívá v koulení speciální koulí s cílem přiblížit vlastní koule - bowls k jacku, malé bílé kuličce. Populární je zejména na britských ostrovech, případně v dalších zemích britského společenství. V poslední době ale získává pozornost i na evropském kontinentu. Tradiční britský sport se podobá olympijskému sportu curlingu, který se ovšem hraje na ledě, a pétanque, kde se zase spíš hází, než koulí.

Podobně jako u pétanque je cílem co nejvíce přiblížit svůj bowls k jacku, malé bílé kuličce, která slouží jako cíl. Čím více vašich bowls je blíže jacku než nejlepší soupeřův, tím více bodů. Podle profesionálních pravidel se hraje na dva sety o jedenácti endech. End znamená, že hráči vyšlou všechny své bowls a pak jdou poměřit, kdo skóroval. Pokud je poměr setů na konci nerozhodný, hrají se obvykle ještě tři tie-breakové endy, které určí vítěze. Variant počítání v bowls ovšem existuje celá řada. Oproti pétanque se s bowls nehází, ale koulí se. Po trávě, antuce, písku, koberci nebo palubovce. Bowl není symetricky kulatý, takže zatáčí a na umění hráčů je, aby vhodným manévrováním dostali svůj bowls, co nejblíže k jackovi. Dovolené je odrážet soupeřovy bowls, stejně jako posunovat jacka, takže do poslední chvíle není o výsledku rozhodnuto.

Stolní Bowls:

Hra se hraje na standardním kulečníkovém stolu o rozměrech 12 x 6 stop (snooker nebo pyramida) s 8 Bowls, Jackem a nakloněnou dřevěnou skluzavkou s prohlubní uprostřed.

Hra:

Skluzavka musí být umístěna tak, aby její konec byl na stole a horní část ležela na mantinelu. Není povoleno tlačit nebo strkat do Bowl - musí být jednoduše poslána z horního místa skluzavky.

Jack musí být poslán tak, aby se dostal na druhou polovinu stolu a zůstal alespoň 12 centimetrů od mantinelu. Každá Bowl- koule, která zasáhne Jack, je mimo hru a je odstraněna ze stolu. Pokud Jack narazí do mantinelu, set se zastaví, žádné body nejsou počítány a začíná se nový set.

Příslušenství

30 dalších produktů ve stejné kategorii:

Follow us on Facebook