VENKOVNÍ - OUTDOOR KULEČNÍKY

Kulečníkový stůl Thermo Outdoor Zobrazit větší

Kulečníkový stůl Thermo Outdoor

thermo

Nový produkt

Kulečník ze dřeva se speciální úpravou, vhodný do venkovních prostor.

Více informací

Parametry

MATERIÁL: masiv
POUŽITÍ STOLU: venkovní/vnitřní

Více informací

Kulečníkový stůl Thermo Outdoor

Tento kulečník je vyrobený ze dřeva Thermowood -

během tepelné úpravy je buněčná struktura dřeva Thermowood změněna tak, že tepelně upravené dřevo vykazuje mnohem lepší rozměrovou stabilitu než tepelně neupravené totožné dřevo ve stejných klimatických podmínkách. Tento jev je způsoben hlavně tím, že je u dřeva tepelnou úpravou snížena schopnost absorpce vlhkosti až o 50 %. Výsledkem tepelného procesu je rovnovážná vlhkost 5 – 7 %, přestože se nachází v prostředí s výrazně vyšší vlhkostí. Nedochází tedy u něj k bobtnání a následnému sesychání, které způsobuje u neupraveného dřeva jeho rychlou destrukci vlivem rozvláknění a rozpojení jeho vnitřní struktury.

Materiál Thermowood je tedy rozměrově a tvarově stabilní v podmínkách běžné proměnlivé vlhkosti s dobrou redukcí všech vnitřních napětí a trvalých i dočasných rozměrových a tvarových změn. Těmito změnami je myšleno následné praskání nebo tvarové zakřivení, zkroucení nebo prohnutí.

Podle délky a intenzity tepelného ošetření dochází u dřeva Thermowood ke změnám jeho barvy. Tepelně modifikované dřevo získává až tmavě hnědý karamelový odstín, a to v celém svém průřezu. S odstupem životnosti povrch materiálu Thermowood zešedne (získá patinu) a začne drobně praskat. Tomuto přirozenému procesu stárnutí dřeva zabráníte pouze tím, že omezíte působení UV záření a povětrnostních vlivů. Pokud chcete udržet jeho líbivý karamelový vzhled, opatřete výrobky z materiálu Thermowood doporučenou povrchovou úpravou. Zvláštní pozornost je potřeba věnovat koncovým plochám (čelům).

Pokud se materiál Thermowood neošetřuje, nesníží to nikterak zásadně jeho životnost, avšak není možné garantovat veškeré deklarované vlastnosti materiálu, vznikání větších než vlásečnicových trhlin a také jeho nestejnoměrné barevné změny. V případě, že přijmete tyto přirozené vlastnosti materiálu Thermowood, nemusíte jej ošetřovat žádnými ochrannými prostředky. Jeho minimální 30tiletá životnost při použití v exteriéru se tak nijak zásadně nesníží a jedná se pouze o změnu mikroskopické povrchové vrstvy, způsobenou působením UV záření a povětrnostních vlivů.

Díky změně svých fyzikálních vlastností a vnitřní struktury je materiál Thermowood schopen minimálně 30tileté životnosti bez nutnosti povrchové údržby.

Specifikace stolu

  • vyrábí se ve velikostech 6ft, 7ft, 8ft a 9ft (model ve velikosti 9ft má 6 noh)
  • hrací plocha je italská břidlice o síle 22mm, jednodílná, na přání (a dle velikosti stolu) třídílná
  • uvedená cena je za stůl o velikosti 6ft (ceny větších velikostí na dotaz)

V ceně stolu není zahrnuta doprava, montáž, krycí - jídelní deska a sukno.

Sukno lze zvolit libovolné z naší nabídky, ale pro venkovní použití doporučujeme speciální voděodolné sukno Premier 777 outdoor cloth.

https://www.ebillard.cz/pool/6162-sukno-kulecnikove-premier-777-outdoor-pool-sire-198-cm.html

Jídelní deska dle velikosti stolu cca 15 000,-

Montáž:

Cena montáže stolu s jednodílnou deskou - 2000,- s DPH

Cena montáže stolu s třídílnou deskou - 3400,- s DPH

Doprava:

1) Praha       -     1000 Kč vč. DPH
2) do 30 km     - 1 500 Kč vč. DPH
3) 30 - 100 km - 2 200 Kč vč. DPH
4) nad 100 km - 2 800 Kč vč. DPH
5) nad 200 km - 3 500 Kč vč. DPH
6) nad 250 km - 4 000 Kč vč. DPH

V případě umístění kulečníku ve vyšších patrech domu + 500,- kč za každé patro

Kulečníkový stůl Thermo Outdoor je ideální pro zahradní altány, terasy a všude tam, kde běžný kulečník neobstojí. Díky speciální úpravě dřeva odolává změnám teplot, vlhkosti a povětrnostním vlivům.

Doporučujeme kulečník chránit před přímým deštěm a sněhem, např krycí plachtou.

Při použití s krycí deskou tento kulečník snadno přeměníte na jídelní stůl pro přátele a rodinu.

Příslušenství

19 dalších produktů ve stejné kategorii:

Follow us on Facebook